Vart finns ni orädda jurister som verkligen törs ta upp kampen för vår rätt till ett fungerande liv
Vart finns ni orädda jurister som verkligen törs använda er av hela lagstiftningen för att vi funktionsnedsatta skall få leva ett fungerande socialt liv i full samhällsgemenskap utifrån våra egna förutsättningar
Jurrister av i dag törs inte använda sig av varken sveriges grundlag eller europakonventionen eller hela socialtjänstlagen eller LSS samt övriga lagar för att vi skall få den lagliga rätten till det fungerande sociala livet som vi har rätt till
Det finns ingen lag som ger myndigheterna rätten att begränsa våra liv men trots detta så tvingas vi till husarest och ett liv i fullständig förnedring när man från biståndsbedömarnas sida anser att det är acceptabelt att man uträttar sina naturbehov i sina kläder och sedan sitta eller ligga i desa långa tider
Att juristerna inte törs ta upp kampen för vår rätt med hjälp av hela lagstiftningen till det fungerande livet är för mig en gåta men efter vad jag har lyckats få fram beror det hela på att juristerna inte törs ta den verkliga kampen beror på att man är rädd för att inte få några uppdrag om man är allt för påstridig och nyttjar hela lagstiftningen och ser till helheten av dom faktiska hjälpbehoven vi har som enskilda indivvider
Man saknar också en konsekvensbeskrivning av vad som händer när man inte får den nödvändiga hjälpen
Varför juristerna inte skriver någon konsekvensbeskrivning gör att juristerna i förvaltningsrätterna samt nämndemänen inte kan fatta rätt beslut

%d bloggare gillar detta: