Gästskribenter som vill skriva om medborgliga och mänskliga rättigheter för funktionsnedsatta personer sökes

Vi söker dig som gillar att skriva debattinlägg eller krönikor samt egna berättelser om hur livet med funktionsnedsättning fungerar i livets olika skeenden och ålder
Vi vill ha berättelser som berör alla åldrar från det vi föds tills vi dör om hur det fungerar att leva med en funktionsnedsättning när myndighetsverige drar ner allt mera på våra medborgliga och mänskliga rättigheter
Det är mycket viktigt att vi visar på hur du som enskild medborgare drabbas av att myndighetsverige inte lever upp till sina förpliktelser enlig både nationell och internationell lag och konventioner enligt folkrätten bestämmelser

Du får givetvis skriva under signatur och vara anonym men du måste ovillkorligen berätta för oss vem du är och hur vi kan få kontakt med dig

Du får inget betalt för dina alster eftersom vi inte har några som helst ekonomiska resurser utan vi driver det här på rent idiell basis
Skicka dina alster till mffmr@tele2.se)

Marschen är en webbaserad medborgarrättsrörelse för funktionsnedsattas mänskliga rättigheter

Både Sverige och EU har båda skrivit under och ratificerat konventionen ommänskliga rättigheter för funktionsnedsattas mänskliga rättigheter (CRPD) och har därmed förbundit sig att följa konventionens samtliga artiklar fullt ut så att funktionsnedsatta får leva ett fungerande liv i full samhällsgemenskap precis som befolkningen utan funktionsnedsättning har rätt till
Men Sverige har av någon mycket märklig anledning valt att funktionsnedsatta inte skall omfattas av denna konvention och skall i stället bestraffas så att dom inte får leva det fungerande livet i fullsamhällsgemenskap precis som befolkningen utan funktionsnedsättning har rätt till

Vi har därför startat denna medborgarättsrörelse för at på bred front motarbeta den vädervärdiga behandlingen av funktionsnedsatta i landetsverige och vibehöver ditt stöd för att vi skall kunna bli en stark medborgarättsrörelse så skriv gärna under vår namninsamling påvar hemsida

%d bloggare gillar detta: