Vilket samhälle för funktionshidrade vill vi har i framtiden igentligen

Ska vi ha ett samhäle där vi ggemensamt genom våra skatter finnansierar den handikappomsorg vi vill ha eller hur ska man annars kunna lösa det så att alla funktionshindrade kan få leva ett värdigt liv utifrån var och ens egna förutsättningar

Vi har en FN konvention som säger att vi har rätt att få det stöd och hjälp som vi harbehov av men vem ska avgöra vilka behov vi verkligen har alla var och en för vi är defakto helt olika individer allihop och vi har alla olika behov var och en så man kan ite säg att så här ska det se ut för hela gruppen för det kommer inte att fungera i verkligheten

Om vi ska ha en funktionshiderpolitik i samhället där alla får leva ett värdigt liv och verkligen får den hjälp och stöd som man är i behov av så måste man från samhällets sida också se till att det finns ekonomiska resurser till en sådan politik där vi gemensamt är med och betalar genom att ha en skattefinansierad handikapponsorg och då kan man inte hålla på med en massa skattesänkningar och ha en massa konstiga avdrag såsom man har i Rot och Rut man har heltt enkelt inte råd med dessa skattesänkningar och konstlade avdrag för en lite klick i samhället

Det är nu verkligen hög tid att vi bestämmer oss för vilken väg vi ska gå i framtiden för att dom med funktionshinder också ska få leva ett värdigt liv utifrån var och en egna förutsättningar

Men för att vi ska kunna få detta samhälle där vi med gemensamma krafter ser till att funktionshindrade också i framtiden ska kunna få leva i samhället som alla andra så måste vi också engagera ossalla för ett gemensamt mål och inte bara stå och knyta näven i byxfickan och vänta på att andra ska se till att även funktionshindrade får rätten till ett värdigt liv nej vi måste nu verkligen samla ihop oss för vårt gemensamma mål nämligen ett samhälle där även funktionshindrade har en själ ska vara vskriven plats i samhället och inte bli satta på undantag som dagens makthavare helst vill att vi ska

 

%d bloggare gillar detta: