Upplands-Bro kommun bevilljar inga särskild anpassade bostäder

Vi har en rättighetslag LSS som ger oss rätt till vissa insatser enligt denna lag om man tillhör  lagens personkrets

Det finns en  insats som heter särskild anpassad bostad  men det får man enligt socialförvaltningen bara söka om man har insattsen personlig assistans så alla som inte har insatsen PA har enligt socialförvaltningen inte rätt till en särskilld anpassad bostad även om man tillhör lagens personkrets

Enligt socialförvaltningen så skall man i stället ansöka om insattsen via  socialtjänstlagens biståndsparagraf som är ett betydligt sämre allternativ eftersom socialtjänstlagen bara har skäliga levnadsvillkor medans vår rättighetslag LSS säger goda levnadsvillkor

Jag finner inget i lagen som säger att särskilld anpassad bostad bara skall bevilljas ihop med personlig assistans som socialförvaltningen anser

Att kommunen agerar på detta sättet och sätter vår rättighetslag ur spel är på intet sätt acceptabelt

Att kommunen dessutom bryter mot artikel19 i konventionen om mänskliga rättigheter för funktionsnedsattaCRPD som kommunfullmäktige påstår skallgälla i kommunen är inget heller som socialförvaltningen bryr sig om

Både socialnämndens ordförande och socialchef vägrar  att besvara varför kommune agerar på detta sättet

%d bloggare gillar detta: