Sveriges kommuner underlättar för brottsligheten

Sveriges kommuner och då framförallt landets socialförvaltningar för nämligen en mycket konstig politik som helt går ut på att genomströmningen hos hjälpptagarna skall vara så stor som möjlig så att parterna inte lär känna varandra för väl

Denna politik är förödande och mycket förnedrande för den person som måste få hjälp på grund av funktionsnedsättning

Att ständigt behöva träffa helt nya människor som skall komma in i sitt  hem  är inget annat än ren psykisk tortyr vilket är förbjudet enligt vår grundlag och europakonventionen samt CRPD funktionshinderkonventionen

Genom detta förfarande från socialförvaltningarnas sida så underlättar man för brottslingarna att begå hemfridsbrott genom att utge sig för att man kommer från hemtjänsten

Kommunerna måste omedelbart förändra sin inställning till den förda politiken där man anser att stor genomströmning  av personal är allenarådande

Man måste  omedelbart förändra sitt synsätt och se till att det blir minimalt medpersoner som skall komma in i bostäderna om detta genomförs så kommer hjälptagarna att må betydligt bättre både fysiskt och psykiskt  och även personalen skulle må mycket bättre av det

Man måste även se till att man ringer upp hjälptagaren vid ett eventuellt personalbyte så att man i förväg vet vilken som skall få komma in  i bostaden

Lagarna är mycket tydliga med att man skall få leva som alla andra utan enfunktionsnedsättning och detta innefattar även att man själv har rätt att bestämma över antalet personer som skall få komma in i sin bostad eftersom alla andra har den rätten

%d bloggare gillar detta: