Varför skall man straffas bara för att man vill leva ett fungerande liv

 

 

Sverige är ett märkligt land där man inte ens behöver begå några somhelst brott mot våra lagar för att straffas av våra myndigheter

Vi som föds eller får enförvärvad funktionsnedsätttning och som på grund av detta blir helt beroende av att få praktisk hjälp av andra människor blir i dag straffade av våra myndighete och får inte leva ettt fungerande socialt liv i full samhällsgemenskap även omvåra lagar säger att vi har rätt att erhåla den nödvändiga hjälpen vi har behov av för attt kunna leva det fungerande livet i samma omfattning som den övriga befolkningen

Våra myndigheter har i stället satt i system att på alla upptänkliga sätt göra allt domkanför attt vi inte skall få leva ett fungerande socialt liv och kunna träffa vänner och gå ut och äta en bit mat eller bara umgås

Våra myndigheter tar i stället ifrån oss allt människovärde och förnekar oss att kunna lämna våra bostäder och göra allt som andra får göra såsom att engagera sig i olika föreningsaktiviteter eller gå på olika publika evenemang

Man funderar onekligen över skulle dom själva acceptera ett liv i avskildhet från den övriga befolkningen och inte få lämna sina bostäder och inte heller göra några som helst resor utanför hemorten och inte heller få träffa sina vänner när dom själva känner för det eller i den omfatning dom vill

 

Så frågan blir helt klart varför skall vi funktionsnedsatta inte ha samma rättigheter som denövriga befolkningen ttillett fungerande socialt liv

 

 

%d bloggare gillar detta: