Upplands-Bro hus vägra att följa lagen

 

Vi har en lag som mycket tydligt säger att allt som byggs också skall vara tillgänligt även för funktionsnedsatta men det struntar Upplands-Bro hus  fullständigt i när man nu bygger flera flefamiljshus på Bagarvägen och Moålarvägen i Bro

Det man inte bryr sig om är att samtliga hissar inte uppfyller kraven på tillgänglighet för personer som måste ha elrullstol med vårdarstyrning för samtliga förflyttninga på grund av sin funktionsnedsättning

Dessa personer kommer för allframtid att stängas ute från dessa bostäder man kan varken bosätta sig eller besöka personer som bor där

Man hänvisar till attt det räcker med boverkets minikrav på hissar som dock inte uppfyllerkraven om tillgänligthet för dessa personer

Men attt Upplands-Bro hus själva kan besluta  om större hissar är inget som man tänker göra  man utestänger då hellre personer med elrullstolar med vårdarstyrning frå sina bostäder vilket är mycket märklit av ett helägt kommunalt bolag och man visar påatt det är inte så noga med tillgängligheten  för funktionsnedsatta

 

 

 

%d bloggare gillar detta: