Bostadsminister

Peter Eriksson

Rgeringen

 

Boverket vägra att följa lagen

 

Enligt svensk lag skall allt som byggs vara tillgängligt ävenför funktionsnedsatta men det struntar boverket fullständigt i när det gäller mått på hissar och dess lyftkraft

Enligt boverkets regler så skall en hiss vara så att en person som kör rullstolen själv kunna ta sig in i hissen och det skall finnas plats för en medhjälpare

Men boverket inser inte att det faktiskt finns personer som på grund av sina funktionsnedsättningar måste få hjälp av en annan personatt framföra rullstolen

Enligt boverket så är det viktigare med breda hisskorgar och normal dörröppnig än hissar med rätt längd så attt även vi som har permobiler med vårdarstyrning får plats

Vi som har permobiler med vvårdarstyrning kräver hissar med minst 185 cm längd och minst 90 cm bredd och lyftkraftenmåste vara minst 500 kilo för att både den rullstolsburne och medhjälparen samt permobilen skall kunna åka med hissen

Enligt boverkets tjänstemän så krävs det ettt regeringsbeslut för att förändra sina regler som dom själva ansvarar för och boverkets generaldirektör besvara över huvud taget inte skrivelser när man frågar vad som gäller och vad han tänker göra åt saken

Så nu kräver vi att du som ansvarigt statsråd löser detta så att boverkets regelverk också ser till att även vi med permobiler med vårdarstyning kan ta oss in i flerfamiljshus och bosätta eller hälsa på vänner i dessa flerfamiljs hus

Somdet nu är så godkänner även kommunerna att man sätter i för små hissar bara i Upplands-Bro kommun så bygger man för fullt nya bostäder där personer med permobiler med vårdarstyrning kommer för allframtid attt vara helt utestängda helt emot vad lagen föreskriver

 

 

Sven Aivert

Ordförande mffmr

 

%d bloggare gillar detta: