Öppet brev till Boverkets generaldirektör Janne Vallik

Vi har lagar sedan över 40 år om attt allt sombyggs skall vara tillgänligt även för personer med funktionsnedsättningar men ändå så har vi ettt otillgängligt samhälle och man fortsätter att göra samhället otillgängligt på grund av att boverkets tjänstemän sätter upp detaljregler som i sig själva skapar otillgänglighet för personer som annvänder sig av el rullstolar med vårdarstyrning på grund av att vi inte själva kan framföra våra rullstolar

Vi som har dessa problem kräver nämligen större utrymmen i både hissar och hygienutrymmen men boverkets tjänstemän anser att det räcker med utrymme för domsom själva kan framföra en rulstol så vi som inte själva kan göra detta pågrund av våra funktionsnedsättningar vart skall vi ta vägen då vi enligt boverkets regler inte har rätt till tillgänliga bostäder i flerfamiljshus eller offentliga lokaler där det krävs hissar

Vi har inte heller rätt till offentliga hygienutrymmen på grund av boverkets regelverk

När man talar med tjänstemännen så hänvisar dom till regeringen och riksdagen trots att det är boverket som är ansvariga för detalstyrningen

Såvad tänker du som generaldirektör göra åt detta kommer du att se till att reglerna omedelbart kommer att förändras så att även vi som har elrullsolar med vårdarstyrning kommer attt få full tillgång till samhället och dåframförallt bostäder och offentliga lokaler

Ett typiskt ställe på otillgänglighet tack vare boverkets konstiga regelverk är det nya skrytbygget Mall of scandinavia samt Bromma blocks där det i dag är helt omöjligt för oss som har permobiler (combistolar) för både inomoch utomhusbruk at besöka dessa ställen

Kan även nämna att i Upplands-Bro kommun så stängs vi helt ute från nybyggda flerbostadshus och flera otillgängliga är pågång

 

%d bloggare gillar detta: