Upplands-Bro kommun begår klara lagbrott

Att efterleva  lagarna är inte Upplands-Bro kommuns starka sida

Vi har flera lagar  som mycket klart säger att man skall bygga så att samhhället inte skapar otillgänglighet för funktionsnedsatta  men dessa lagar behöver man inte ta hänsyn till i Upplands-Bro kommun anser kommunens företrädare och man fortsätter att bygga samhället mera otillgängligt trots att man har en lag sedan 2015 som klart säger att  otillgänglighet  är  diskriminering

Trots detta så bygger nu kommunen in en trappa i utemiljö som tvingar personer med gångsvårigheter till en mycket stor omväg om man skall besöka exempelvis polisen

Man hänvisar också till att man minsam har ett tillgänglighetsråd och att man anlitar också tillgänglighetskonsulter som skall förhindra att man gör kommune otillgänlig men det visar sig gång på gång att  man inte har någon nytta av detta tillgänlighetsråd eftersom man vid flera tillfälen hittar otillgänglighet vid nybyggnads och ombyggnadsåtgärder inom kommunen

 

 

%d bloggare gillar detta: