Släpp fångarna loss det är vår

 

Nu kommer våren och den varma sköna årstiden kommer allt närmare så dom allra flesta ser fram mot sköna dagar ute i det fria med mycket sol och trevlig umgänge

Men det finns flera tusen personer i vårt land som inte kommer att kunna njuta av allt detta fina som ter sig naturligt för dom flesta och det beror enbart på att kommunala byråkrater inte anser att dom har behov av att få komma ut i solen och dom påstår att dom har lagen på sin sida när dom fattar dessa beslut att låta många sitta isolerade i sina bostäder enbart på grund av sin funktionsnedsättning men dom har inget igentligt stöd i lagen för sina beslut på att isolera människor i signa bostäder för det finns ingen lag som säger att man har denna rätt tvärtom så säger lagarna att man har rätt att å den hjälp och stöd man har behov av för att kunna leva som alla andra utan en funktionsnedsättning

Så nu är det verkligen hög tid för alla beslutsfattare att ta beslutet att alla har rätt till minst en timmes utevistelse varje dag som fångarna på våra fängelser och häkten har rätt till för ingen av alla funktionsnedsatta har Begott några brott och skall då inte heller dömas till isolering i sina bostäder som kan liknas med olaga frihetsberövande vilket är en straffbar handling enligt brottsbalken

 

%d bloggare gillar detta: