Storstockholms lokaltrafik diskriminerar  oss som har permobiler med vårdarstyrning

 

Jag har en permobil som i sig själv har en vikt på 200 kilo och sedan tillkommer dåpersonviken för två personer vilket gör att jag och alla andra som har denna typ av stol med vårdarstyrning är helt utestängda från den allmänna kolektivtrafiken eftersom hela deras trafiknät har en max vikt på totalt 300 kilo för personer med rullstol och vi kommer upp i en vikt på 400 kilo för oss med vårdarstyrning

Dessutom är dom allra fleesta hisskorgarna för små om man har en stol med vårdarstyrning

 

Vi har trots en lag sedan 1979 om anpassad kollektivtrafik som mycket klart säger att dom allmänna färdmedlen skall vara anpassade för personer med en funktionsnedsättning

Vi  kommer i och med detta att för all framtid vara utestängda från dom allmänna färdmedlen inom storstockholms trafiknät och kommer aldrig att kunna åka tillsammans med våra vänner  om vi vill komma ut på olika evenemang tillsammans

%d bloggare gillar detta: