Vem skall befria våra anhöriga?

 

Livegenskapen har aldrig funnits i Sverige förut men har under dom senaste åren införts av myndighetsverige och framförallt av tjänstemännen med politikernas goda minne

Det har dock aldrig stiftats några lagar som tillåter livegenskap men den finns i praktiken eftersom myndighetsverige anser att det är våra anhörigas skyldighet att ställa upp som våra assistenter 24 timmar om dygnet och hjälpa oss som har omfattande behov av praktisk hjälp

Våra anhöriga tvingas av myndighetsverige att helt ge upp sina egna liv och dom egna intressen dom har allt för att dom tvingas till att hjälpa oss

När dom protesterar och säger att dom vill ha egen tid för sina intressen så anser myndighetsverige att det räcker med egen tid när man går och handlar resten av tiden skall man vara till pass för den funktionsnedsatta parten

Myndighetsverige hänvisar till äktenskapbalken och påstår att lydelsen där det står att man skall bära varandras bördor innebär att den friska parten skall bära bådas bördor och den funktionsnedsatta bara skall vara en passiv del av ett normalt förhållande där man i praktiken delar på samtliga bördor och allt det praktiska som måste göras ett hem som innebär att man är jämlikar

Våra anhöriga eller vi kan inte ens gå skilda vägar(skiljas) för om man beslutar sig för det så blir den funktionsnedsatta parten helt utan praktisk hjälp och kommer att tvingas in på ett instituionsboende mot sin egen vilja

Och vilken anhörig kan se på när myndighetsverige försämrar livet  för den funktionsnedsatta partnern

Genom myndighetsveriges agerande i detta så förstör man livskvaliteten för båda parterna och gör att båda förmodligen kommer att få stressrelaterade sjukdomar som blir mycket dyrt för hela samhället i slutändan

Det är alltså samhällsekonomiskt lönsamt att myndighetsverige lever upp till konventionen om mänskliga rättigheter för funktionsnedsatta som Sverige har för bundit sig att göra

 

 

 

%d bloggare gillar detta: