Var är pensionärsförbunden

 

Varför är sveriges olika pensionärsföbund så tysta när det gäller alla tusentals pensionärer som på grund av en funktionsnedsättning sitter helt isolerade i sina bostäder enbart på grund av sin funktionsnedsättning och att man inte får den nödvändiga hjälpenmanbehöver för att kunna ta sig ut från sin bostad själv

Enligt konventionen om mänskliga rättigheter för funktionsnedsatta som gäller i sverige sedan 2009-01-14 en mänsklig rättighet att få dennödvändiga hjälpen man behöver få på grund av sin funktions

nedsättning och att man har rätt till hjälpen i den omfattning man själv anser sig vara i behov av

 

Kan det vara så illa att pensionärsförbunden bara är intresserade av pigga och fullt rörliga pensionärer och inte tycker att det är något att kämpa för om domfunktionsnedsatta pensionärerna sitter isolerade i sina bostäder

Tittar man dessutom på dom aktiviteter dom flesta förbunden ägnar sig åt så är det mest olika former av resor men har man tagit reda på om alla pensionärer kan följa med på dom olika resorna

Jag anser att det nu är hög tid för dom olika förbunden att även ta tag i dom funktionsnedsatta pensionärernas behoc´´v av att få kunna vara fullt delaktiga i samhället precis som dom utan en ffunktionsnedsättning har rätt till

 

 

%d bloggare gillar detta: