Högsta förvaltningsdomstolen vägra ta ställnig i pricipiella frågor

 

Högsta förvaltningsdomstolen vägra att ta ställning i den mycket viktiga principiella frågan om personlig assistans för blinda rullstolsburna

Som både blind och rullstolsburen så är man lika hjälplös som ett spädbarna i sin barn vagn när det gäller att förflytta sig och man är i behov av en annan person för att kunna komma någonstansman får helt enkelt in te framföra en permobil själv som både blind och rullstolsburen

Inggen av dom lägre instanserna tar heller ställning i denna viktiga principiella mycket viktiga fråga och det fkinns ingen vägledande dom i dessa fall och då är det högsta förvaltningsdomstolen som skall ta fram ettt avgjörande men det struntar dom fullständigt i

Så vi som är både blinda och rullstolsburna lever i en total avsaknad av rättsäkerhet och får leva utan att få den nödvändiga hjälpen vi måste få ett klargjörande omedelbart vad som verkligen gäller för dom lägre instanserna hänvisar bara till att det inte är ettt grundläggande behov att kunna komma till toaletten – matbordet eller någon annan stans överhuvud taget

%d bloggare gillar detta: