FOLKSTORM MOT DE SOCIALA FÖRSÄMRINGARNA! PROTEST 17 Juni – Vi har fått NOG! Den 17 juni så uppmanas utsatta grupper samt anhöriga och stödjande runt om i hela Sverige att samlas mot den rådande politiken!

En politik som slår obönhörligt svårt mot utsatta och känsliga grupper i vårt samhälle idag. Vi samlas också pga den tystnad vi möts av från oppositionen där många inte känner sig varken hörda eller blir sedda i dagens Sverige!

Vi kommer att samlas på Norrbro framför riksdagshuset i Stockholm eller på den ort du bor vid en byggnad som kan representera riksdagshuset ex.vis utan försäkringskassan, kommunhuset, arbetsförmedlingen etc.

På de olika orterna i Sverige får ni sprida information om protestaktionen, så prata med vänner, familjen och grannen/grannar m.fl. Glöm inte heller informera er lokala media om att ni tänker skapa en protestaktion där ni bor.

Under aktionen får ingen kasta saker eller förstöra saker i omgivningen, utan det här är en protest i fredlig civil olydnad dvs. inget våld är tillåtet!!

Vi samlas och har en sitt- eller ståprotest utanför resp. byggnad i Stockholm utanför Riksdagshuset, för den som vill ha det. Kommer polisen och kör bort oss så sitter vi helt sonika kvar tills vi blir bortburen av polis. Vi hoppas på så sätt att aktionen kommer att skapa rubriker i media och då får vi också upp vår sak i både media och valrörelsen.

Ni som inte vill bli polisomhändertagen kliver då åt sidan det är inget måste för deltagandet, även om det är ett väldigt bra sätt för att synas för VI ska inte vara osynliga under valrörelsen 2014!

Om polisen för bort oss är det viktigt att vi inte gör motstånd för annars är det inte fredlig civil olydnad längre. Vi kommer inte att ha någon talare för det är ingen manifestation! Men ta gärna med plakat, egenhändiga banderoller m.m. som visar vad just du protesterar emot det är bra att ha när det kommer förbipasserande som funderar.

Protesten startar kl: 13:00 är tanken gemensamt i Stockholm och på de orter det finns arrangerat. Vill du ordna sådan aktion på Er ort hör av Er till oss! Aktionen fortsätter hela dagen och för den som orkar, Vi hoppas också att många orkar stannar över natten! Ta då med er sovsäck som ni kan sova i och så att NI kan hålla er varma. Tält vet vi inte om det är möjligt att slå upp. Aktionen fortsätter fram till kl. 13:00 dagen efter.

Protestaktionen är en folkrörelse av och för folk som vill visa sitt deltagande samt engagemang för utsatta människor! Inga föreningar eller organisationer står bakom denna aktion, utan det är helt vanliga människor som du och jag.

Vill föreningar och organisationer sluta upp bakom oss på plats och vara med att stödja oss så är vi tacksamma för allt stöd. Viktigt att organisationerna stödjer och har engagemang med dessa grupper nedan:

Är du drabbad själv, känner du någon som är drabbad eller tycker du de försämringar som pågår nu är vidrig hjälp då oss:

*Sjuk och är eller riskerar att bli utförsäkrad? *FAS 3 eller riskerar att bli *Arbetslös *Hemlös *Funktionsnedsatt låg som högfungerande *Funktionsnedsatt med LSS behov *Sjukpensionär *Fattigpensionär *Ensamstånende förälder *Barn till dessa utsatta grupper *Drabbad av detta på ett eller annat sätt *Anhörig till drabbad *Känner med dessa drabbade utan att vara drabbad själv

Kom då och stöd oss den 17 juni 13:00 avslut 18 juni kl. 13:00

Landsomfattande manifestation, vill du ha en manifestation på din ort? Prata här med oss prata med vänner, grannar och familj men glöm inte att söka härinne också! Lokalmedia måste också kontaktas.

Läs mera här

 

Vi stödjer denna aktion

Sven Aivert

Ordförande mffmr

 

%d bloggare gillar detta: