Personliga assistansen är död för blinda i rullstol

 

 

Att vara både blind och rullstolsburen är enlig Sveriges förvaltningsdomstolar, försäkringskassan samt Upplands-Bro kommuninte tillräckligt för att få sina lagliga rättigheter till personlig assistans tillgodosedda

Enligt LSS lagen så har man rätt till insatsen personlig assistans om man har stora och varaktiga funktionshinder som inte beror på normalt åldrande och om man tillhör lagens personkrets men numera så är det inte tillräckligt med att inte kunna komma någonstans utan hjälp av andra personer för att kunna få personlig assistans

Så nu kan man lugnt påstå att det ärr helt omöjligt att få personlig assistans enligt den rättighetslag och den konvention om mänskliga rättigheter för funktionshindrade som Sverige är juridiskt bunden att följa om man är både blind och rullstolsburen

%d bloggare gillar detta: