Din ålderavgör vilken hjälp du har rätt till

 

Råkar man ut för en sjukdom elller olycka när man är 64 år som göra att man får stora och varaktiga funktionshinder så har man rätt att ansöka om personlig assistans enligt LSS lagen men om man råkar ut för samma sak på 65 årsdagen så måste man nöja sig med den kommunala hemtjänstens sämre villkor mycket märkligt att det  är åldern som skall avgöra om man skall ha goda levnadsvillkor  eller enbart skäliga levnadsvillkor

Detta trots attt vi har konventionen om mänskliga rätttigheter för funktionshindrade som inte har någon åldersgräns för rätten till personlig assistans  utan det är en mänsklig rättighet från det vi föds till dess vi lämnar jordelivet

Skall det behöva vara så när konventionen faktiskt står över svensk lag och det är den man skall rätta sig efter

 

Vill du vara med och förändra detta synsätt så skriv på vår namninsamlig  på länken här medan

http://mffmr.se/vi-stodjer-kampen/

%d bloggare gillar detta: