Tvingas att frysa 1,5 timmar

I går tvingades jag att ligga och frysa 1,5 tim på grund av att min balkongdörr stod öppen för att vädra men det blev för kallt efter ett tag och då larmade jag hemtjänsten för att komma och stänga dörren dåjag själv inte kan göra det och tog 1,5 tim inan dom kom och jag blev genomfrusen med mera värk i kroppen som följd
Det här hade kunnat attt undvikas omjag bara fick den nödvändiga hjälpen jag har behov av på grund av mina funktionsnedsättninga
Kommunens biståndsbedömar ger mig inte hjälp för förflyttningar annat än för såkallade grundläggande behov
Men redan 2015 så skrev
handläggare Tuula Valdemarsson
Komfram till vid utredning redan 2015 och samtidigt även konstaterade att
Vad som särskilt talar för att Sven behöver ha en assistent i sin närhet under hela sin vakna tid är att han inte självständigt kan förflytta sig, vare sig inomhus eller utomhus. Utan någon som kan bistå honom vid förflyttningar är han hänvisad till en mycket passiv och ovärdig tillvaro.

Att fritt få röra sig i samhället även om man har en funktionsnedsättning som gör att man har behov av andra personer för att kuna förflytta sig är en mänsklig rättighet enligt konvventionen om mänskliga rättigheter för funktionsnedsatta personer (CRPD)
Läs artiklarna 18,19samt 20 som finns att läsa här http://mffmr.se/

Så här skriver myndigheten för delaktighet om funktionsnedsattas nänskliga rättigheter CRPD
Alla lagar och all offentlig verksamhet i Sverige ska följa konventionens artiklar. Det innebär att myndigheter, landsting, regioner och kommuner är skyldiga att respektera, skydda, uppfylla och främja rättigheterna.
Konventionen gäller i Sverige sedan 2009.
Men vi kan konstatera att Upplands-Bro kommun inte lever upp till gällande lagstiftning eller funktionsrättskonventionen

%d bloggare gillar detta: