7522resor under en 15 månades period med färdtjänstbuss

Enligt stockholms läns landsting färdtjänsten så har en och samma person gjort 7522 resor med färdtjänstaxi under en 15 månaders period och ytterliggare personer har missbrukat rullstolstaxi totalt ett 10tal personer skall det handla om som har rest för 20 miljoner under denna 15 månaders period
Så hur man har hunnit med alla dessa resor är svårt att förstå även omreglerna säger att varje resa omfattar 3 mil om reglerna inte är förändrade visar klart på attnågot är fel och alla varningssystem skulle stå och blinka men det har tydligen inte varitfallet i det här ärendet
Men nu skall hela kollektivet som bara kan resa med färdtjänstaxi pågrund av dålig anpassning av den ordinarie kolektitrafiken straffas och man begränsar antalet resor till 500 stycken om året oc detta innebär 250 tur och retur resor inom 3 milsgränsen medan vi som bor långt ut på länsgränsen får betala för 4 resor tur och retur intill stockholms city så vi får då bara göra 125 tur och retur resor och så minskar det desto längre bort man reser från bostaden
Att straffa hela kollektivet står helt i strid gentemot ala mänskliga rättigheter det som man måste göra är attt stänga av fuskarna och dom förare som har satt detta i system och förarna skall polisanmäls
Detmåste till en offentlig utredning där man öppet redovisar hur detta kunde få hända om man skall kunna ha något förtroende gentemot färdtjänstledningen

Så här står det på Dagens nyheters sida somär en låst artikel

Dagens Nyheter

Samtliga personer som beviljats färdtjänst med rullstolstaxi får från och med 1 januari göra max 500 resor per år. Beslutet är en konsekvens av att ett fåtal personer gjort anmärkningsvärt många resor med rullstolstaxi under perioden 1 januari 2017 till 30 april 2018. Den som gjorde flest hann med 7.522 resor.

%d bloggare gillar detta: