Makteliten är sig lik och frihetskampen går vidare

1743 så tågade närmare 5000 personer från dalarna för att protestera mot överheten och hur illa man behandlade folket och makteliten ville få bort dom från dåvarande Normalmstorg i dag Gustav Adolfs torg

Makten anså att allmogen skulle veta hut och inte komma och störa makteliten så man satte in beväpnad militär och sköt mot landets invånare

Sedan hade vi den stora demonstrationen i Ådalen 1931 där folket åter krävde sin rätt till ett drägligt liv och återigen så kom makteliten fram till att man skulle skjuta ner demonstranterna

I dagsläget så kämpar vi funktionsnedsatta för att få möjlighet att kunna få leva ett drägligt liv i full samhällsgemenskap utifrån våra egna förutsättningar men återigen så visar makteliten sitt fula tryne och anser att vi skall veta vår plats och inte tro att vi har samma människovärde som dom själva anser sig ha rätt til

I dag skjuter man inte mot oss med skarpladdade vapen man är mera sofistikerade och använder sig av   psykisk tortyr och husarest i stället för attt vi inte skall kunnakomma utfrån våra lägenheter och störa makteliten som vet bäst i vanlig ordning så förtrycket fortsätter man lär sig aldrig av historien

Man tycker att man i dagens upplysta samhälle borde inse att alla människor har samma värde och allas lika rätt tillett fungerande liv men inte makteliten

Vi skulle behöva en riktig folkresning för att vi skall kunna få leva ett fungerande liv men här har makteliten verkligen lyckats så i dagsläget så törs folk inte ens skriva under en protestlista för att vi skall kunna få igenom dom nödvändiga förändringarna som gör att även vi får leva ett fungerande liv

 

Den 10 december 1948 infördes dom allmäna mänskiga rättigheterna

Ansvaret för att de mänskliga rättigheterna inte kränks vilar på regeringen och på all statlig och kommunal verksamhet

 

 

Den 30 mars 2007 undertecknade sverige konventionen om mänskliga rättigheter för funktionsnedsatta personer och sverige ratificerade konventionen den 4 december 2008 och konventionen gäller i sverige sedan 2009-01-14

Att konventionen är juridiskt bindande för sverige är inget som makteliten bryr sig om utan dom agerar som vanligt självsvådligt och struntar i landets invånare med funktionsnedsättningar för dom skall hållas på mattan och inte komma och kräva attt få leva ett fungerande liv som konventionen föreskriver

 

 

%d bloggare gillar detta: