Mänskliga rättigheter efter behag

 

I går den 15 maj så presenterade regeringen sitt förslag till en ny funktionshinderpolitik och där påstod Statsrådet Åsa Regner att alla beslut som berör personer med funktionsnedsättning skall utgå från konventionen om mänskliga rättigheter för funktionsnedsatta och det är en bra inställning men samtidigt så vägrar regeringen att implementera konventionen i den svenska lagstiftningen och på detta sättet så sparkar manundan fötterna för att konventionen skall kunna användas i domstolen

Statsrådet sade även att den fulla delaktigheten i samhället för personer med funktionsnedsättningar skall råda men det rimmar mycket dåligt då man vägrar att införa det i den svenska lagstiftningen så det blir som vanligt enbart en massa tomma ord och fagra löften utan några som helst förpliktelser

 

Vi kräver att regeringen omedelbart ser till att ändra sig och ser till att konventionen implementeras i den svenska lagstiftningen så att vi också har laglig rätt till den fulla delaktigheten och inte som nu när vi får detta om det behagar biståndsbedömmarna och förvaltningsrättsystemet

 

Sven Aivert

Ordförande mffmr

%d bloggare gillar detta: