Carnegiefastigheter vägra att följa lagen

 

Carnegie fastigheter skall bygga ett nytt flerfamiljshus på Fjärilstigen i Upplands-Bro kommun men man vägra attt följa lagen om tillgänglighet för funktionsnedsatta personer

Man kommer attt instalera en hiss i huset då detta krävs men man vägrar att sätta in en hiss som uppfyller tillgänligheten för personer med elruullstola med vårdarstyrning

Man hänvvisar till boverkets minikrav på hissar som dock inte uppfyller krabven på tillgänglighet för personer med elullstolar med vårdarstyrning

Boverkets miniikrav säger att hisskorgen skall vara minst 140 cm lång rakt in en för attt personer med elrullstolar med vårdarstyrning skall kuna nyttja hissarna så måste hisskorgen ha ett minimått på 185 centimeter rakt in för att både rullstolen och den som styr stolen skall få plats i hissen och den måsta ha en lyftkraft på minst 500 kilo för att dessa personer skall kunna komma med i hissen

Att Carnegiefastigheter själva kan besluta om större hisskorgar som är tillräckligt stor är inget som man tänker göra man utestänger hellre personer med elrullstolar med vårdarstyrning från att kunna flytta in eller besöka personer som bor därn

%d bloggare gillar detta: