Personlig assistans är en mänsklig rättighet oavsett ålder

Personlig assistans är en mänsklig rättighet oavsett ålder slås det fast i konventionen omänskliga rättigheter för funktionsnedsatta personer men det bryr sig inte Sveriges regerig sig om utan man begränsar det till personer under 65 år

Och regeringen för justnu en mycket funktionshinderfientlig politik där väldigt många inte ens får behålla den redan beviljade assistansen utan man tvingas att leva ett kraftigt försämrat liv

Så nu den 3 december på internationella funktionshinderdagen så går vi man ur huse och protesterar mot den fientliga funktionshinderppolitik som Sveriges regering och Sveriges kommuner för i in iver för att förhindra funktionsnedsatta från sin rätt att få leva ett aktivt liv i full samhällsgemenskap som både våra lagar och konventionen ger oss rättat till

Så alla oavsett ålder res er nu upp ur den goda stugvärmen och kom med oss alla i den stora landsomfattande manifestationen och visa på att ni stödjer vår rätt till ett fungerande liv i ful samhällsgemenskap

Parolen för denna dag är Assistans är frihet

manifestation på er ort. Redan klara orter är (listan uppdaterad 24 november kl 18:00):

Eskilstuna Falun GällivareGävleGöteborg Halmstad (OBS! den 13 december)HelsingborgJönköpingKalmar KarlstadKristianstadLinköping LuleåMalmö Norrköping Stockholm Sundsvall TrollhättanUmeåUppsalaVästeråsÖrebro Östersund

 

%d bloggare gillar detta: