Hur skall vi få boverket att leva i verkligheten ?

Boverkets regler när det gäller hiss i flervåningshus säger attt det räcker med  110×120 centimeter villket skall räcka för små elrullstolar  men vi som har lite större permobiler och då särskillt vi somhar permobiler med vårdarstyrnin kräver minst 110×180 centimeter och kollar man sedan på vad ambulanceverksamheten behöver för att man skall kunna tranportera en liggande patient på en bår så säger dom att det behövs minst 110×220 för att både båren och två personer skall kunna rymmas

Boverkets regler stänger alltså ute både oss som har permobiler med vårdarstyrningoch ambulansjukvården från att kunna besöka bostäder i nya flerfamilshus

Och i Upplands-Bro kommun så har kommunen godkänt hissar med 110×120 alltså under boverkets regler och ingen agerar

Sedan säger man attt vi skall ha ettt tillgängligt samhälle för alla men hur skall det kunna bli det när inte ens boverkets regler säger att vi med permobiler med vårdarstyrning  skall ha tillträde till bostadsbeståndet

 

 

%d bloggare gillar detta: