Boverket stoppar tillgängligheten

 

Boverkets regler om tillgängliga toaletter i offentlig miljö tar bara hänsyn till rullstolsburna somanvänder sig av manuella rullstolar vi som har elrullstolar med vårdarstyrning stängs helt ute från att kunna utnyttja offentliga toaletter på grund av boverkets regler

Även hisskorgarna i offentlig miljö tar bara hänsyn till personer som själva kan manövrera en rullstol även här stoppar boverkets regler oss med elrullstolar med vårdarstyrning man har även fel högsta personvikt i hisskorgarna och dom är alldeles för korta för att man skall kunna komma in i hissarna med en elrullstol med vårdarstyrning

Så den nya utökade diskrimineringslag kan vi som har elrullstolar med vårdarstyrning aldrig använda oss av för att kräva våra rättigheter till det offentliga rummet

Boverkets regler är ett klart brott mot konvventionen om mänskliga rättigheter för funktionsnedsatta som skall gälla sedan 2009-01-14 men som Sveriges myndigheter inte bryr sig om

 

 

%d bloggare gillar detta: