Felet med dessa utredningar är att man aldrig  talar om den verkliga nettokostnaden för staten när det gäller personlig assistans för faktum är ju att det mesta faktiskt går tillbaka till staten genom olika skatter

Man vet att en hemtjänstimme beräknas till 350 och uppåt men assistansen betalas med 280 kronor per utförd timme det är alltså dyrare med hemtjänst än personlig assistans men ändå så är det assistansen man  angriper vilket verkarkonstigt

Det mesta av assistansersättningen går till  lönekostnader så om man sänker ersättningen så säger man samtidigt att yrket personlig assistans inte är så viktigt att det behövs löner som man kan leva på

Och kan man inte leva på ett arbete som personlig assistent så är dett ingen som vill ha det arbetet vilket i slutändan blir att dom assistansbehövande tvingas tillbaka till instituionerna igen och det är åt det hållet dagens utvecklingpekar åt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.inspsf.se/om_isf/pressrum/pressmeddelanden/pressmeddelande-detaljvy//osaker_grund_for_den_statliga_assistansersattningen_.cid4938

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.inspsf.se/om_isf/pressrum/pressmeddelanden/pressmeddelande-detaljvy//osaker_grund_for_den_statliga_assistansersattningen_.cid4938

 

 

%d bloggare gillar detta: