Att ständigt behöva tacka mej

 

Jag får nästan dagligen inbjudningar  att vara med på olika evenemang av olika slag allt från föreläsningar till gemensamhetskryssningar till finland eller inom vår egen skärgård och en massa annat

Men jag måste tyvärr ständigt tacka mej till sådana saker på grund av att kommunens enhetschef inom ffunktionshinderomsorgen inte anser att jag skall ha rätt till assistansäven fast jag är både blind och rullstolsburen och är lika hjälplös  som spädbarnet när det gäller att förflytta mig själv

Detta trots att lagen säger att jag har rätt att kunna leva som alla andra  och har alltså lagligt rätt att kunna vara den aktiva medborgaren  och kunna delta på allt som jag bjuds in till

Skall det vara så i Upplands-Bro kommun där kommunfullmäktige säger att konventionen om mänskliga rättigheter för funktionsnedsatta gäller i kommunen men tydligen behöver inte tjänstemännen efterleva vad kommunfullmäktige säger vilket är mycket märkligt

%d bloggare gillar detta: