Vem bestämmer  när oc hur ofta du skall besöka dina vänne?

 

Dom allra flesta säger  nog att jag bestämmer själv över detta och det har ingen annan med att göra

Men har man en funktionsnedsättning som gör att man är helt beroende av andra för att kunna lämna sin bostad så får man inte själv bestämma över hur ofta man vill träffa sina vänner det skall en biståndsbedömmare avgöra åt dig man blir helt fråntagen  sitt eget självbestämmande och har inga som helst rättigheter

Bara för att man råkar ha fått en funktionsnedsättning som gör att man är helt beroende av sina medmänniskor så straffas man av samhället på det mest grymma sätte  trots att man inte pånågot sätt har begått någon brottslig handling

Är man dessutom en person som kräver sina lagliga rättigheter så blir man med automatik  bestraffad genomatt då blir man helt i frågasatt och får ännu mindre hjälpinsatser av samhället

 

%d bloggare gillar detta: