När skall funktionshindrades mänskliga rättigheter respekteras

Världssamfundet har tagit fram speciella mänskliga rättigheter för funktionshindrade och i Sverige så gäller dom sedan 2009-01-14

I dessa mänskliga rättigheter är vårt självbestämmande en av dom stora ledstjärnorna men den biten vill våra myndighetspersoner inte kännas vid utan dom vill detaljreglera våra liv in i minsta beståndsdel vilket då är ett klart brott mot våra mänskliga rättigheter vilket är mycket skrämmande att konstatera

Som funktionshindrad med stora behov av praktisk hjälp för att kunna fungera i vardagen så kan man inte på något sätt vara spontan i sitt leverne med dagens detaljstyrande regler

Skulle man bli uppringd och bli bjuden på middag eller något annat så kan man med dagens detaljstyrning inte tacka jag eftersom detta inte är en planerad situation och man har inte rkunat räkna med den i den tidsredovisning som man måste lämna in till myndigheter ett helt år i förväg

 

Så att kunna leva ett liv med riktigt självbestämmande precis som både Sveriges lagar och framförallt konventionen föreskriverär totalt omöjligt eftersom man vill detaljstyra våra liv in i sista sekund

 

Vi uppmanar nu hela myndighetsverige att sluta upp med detta detaljstyrande av andra människors hela li för ingen av er myndighetspersoner skulle acceptera detta som ni gör mot osss funktionshindrade

%d bloggare gillar detta: