Alla kan bli funktionshindrade

Dom flesta verkar tro att man aldrig kan drabbas av ett funktionshinder men tänk så fel detta tänkande är

Det tar inte ens en sekund att få ett livslångt funktionshinder det kan bero på sjukdom eller genom olycksfall under den nunalkande jul ledigheten kommer det tyvärr att inträffa olyckor som kommer att få följden att flera stycken kommer att få ett funktionshinder

 

Inom en sekund kan man bli helt beroende av en fungerande funktionshinderomsorg för resten av livet och då gäller det också att det finns en fungerande omsorgsverksamhet sominte kostar en massa pengar för den enskilde

 

Genom en välfungerande funktionshinderomsorg så kan livet fortsätta på ett bra sätt även om man får ett omfattande funktionshinder men det hela beror helt på om man från samhällets sida verkligen vill att alla funktionshindrade skall få vara fullt delaktiga i hela samhället

Som utvecklingen går just nu är risken mycket stor att vi inom en mycket snar framtid är tillbaka till den tiden där funktionshindrade gömdes undan och låstes in på olika institutioner och inte kunde få ta del av den så viktiga sociala gemenskapen

 

Vi har den senaste veckan fått läsa att två personer måste stå med mössan i hand och tigga och be för att få sina lagliga rättigheter till en rullstol på grund av att dom inte kan förflytta sig på egen hand är det så vi skall ha vårt samhälle i framtiden att man skall stå med mössan i hand och tigga och be för att få sina lagliga rättigheter tillgodosedda

 

Riksdagen, Regeringen, Domstolsväsendet, Försäkringskassan och Sveriges kommuner och landsting driver just nu en mycket medveten politik för att utestänga funktionshindrade från samhällsgemenskapen på alla sätt

Dessa instanser går helt emot den konvention om mänskliga rättigheter för funktionshindrade som Sverige är juridiskt bunden att följa sedan 2009-01-14

Tycker du att vi skall ha en fungerande funktionshinderomsorg så kan du stödjag v¨år namninsamling för att fåmyndighetsverige att verkligen leva upp till konventionen om mänskliga rättigheter för funktionshindrade som gäller i sverige sedan 2009-01-14

 

http://mffmr.se/vi-stodjer-kampen/

 

 

 

%d bloggare gillar detta: