Politikerna lyser med sin frånvaro                 Efter avslöjandet i TV4 Kalla fakta om hur kommunernas tjänstemän går på kurser för att lära sig attt lämna avslag på ansökningar om personlig assistans och andra stödinsatser för funktionshindrade

Inget av dom politiska partierna har ännu inte tagit avstånd från detta   vilket visar på att man tycker det är helt i sin ordning att man får lära sig att hitta så många kryphål i den lagstiftning man har varit med och tagit fram och som man säger att det är detta som gäller i sverige

Att tystnaden råder är inte alls förvånadsvärt för politikerna kommer bara att säga att det här hade jag ingen aning om  i alla fall

Ändå har vi varnat för denna utveckling under flera år men ingedn bryr sig om vad vi som har behoven säger  vi skall bara tiga och vara glada att vi får existera i dagens samhälle

Attt sverige har förbundit sigjuridiskt att följa konventionen om mänskliga rättigheter fullt ut saknar också betydelse i dagens sverige  för inte ens våra rättsvårdande myndigheter tar hänsyn till denna konvention

 

Det är nu hög tid för politikerkåren att träda fram och berätta hur dom har tänkt sig att vi skall få leva ettt fullvärdigt liv trots våra funktionshinder precis som det står i både konventionen och vår rättighets lag LSS

 

 

 

 

%d bloggare gillar detta: