Dålig insikt om våra mänskliga rättigheter inom myndighetsverige

 

När man läser nyhetsflödet om hur människor med funktionshinder blir behandlade av myndighetsverige så inser man att det finns en mycketstor brist i vad konventionen om mänskliga rättigheter för funktionshindrade innebär i praktiken

Det beror nog till största delen på att myndighetsverige inte har läst konventionstexterna och förstått att denna konvention faktiskt förpliktigar när man fattar sina beslut om insatser av olika slag för funktionshindrade personer

Att konventionen verkligen gälle och är juridiskt bindande för hela myndighetsverige har man tydligen inte förstått och därför bryter man gärna mot konventionen och begår därmed ett brott mot konventionen vilket får fruktansvärda konsekvenser för den enskilde medborgaren som får hela sitt liv förstört

 

%d bloggare gillar detta: